Ga je mee op Polawalk?

Ga je mee stadswandelen door de zoeker van een Polaroidcamera? Het is eindelijk zover. Na twee jaar mijn SX-70 camera’s gekoesterd en gebruikt te hebben, is het tijd om mijn camera’s in handen van anderen te geven.

Wat gaan we doen?

‘Instant’ fotografie is terug van weggeweest. Wie is er inmiddels niet verslaafd geraakt aan fotograferen met je telefoon en direct je foto delen op Instagram.

Het kan ook anders, ‘instant’ fotografie met een vintage spiegelreflexcamera, de Polaroid SX-70*. Dat is instant fotografie waarbij je foto direct na de druk op de sluiterknop uit je camera rolt. Met de app van The Impossible Project kun je je foto zelfs na ontwikkeling delen op social media.

Herinner jij je het tijdperk nog dat je een foto maakte, de foto uit je camera rolde, je even moest wapperen en je direct een kant-en-klare foto in je handen had? In de jaren ’70 waren de vouwbare Polaroid SX-70 en de SX-70 Box immens populair. (Misschien heb je er nog wel eentje op zolder liggen…).

De oude Polaroidfabriek bestaat niet meer. The Impossible Project heeft de fabriek in Enschede overgenomen en is weer begonnen met het ontwikkelen van filmpacks met foto’s. Daarmee is de ouderwetse instant fotografie terug van weggeweest.

Heb je zin om je uit te leven met een ouderwetse vintage Polaroidcamera? Dat kan.

Tijdens een wandeling door de prachtige monumentenstad Zierikzee krijg je alle kans om mooie foto’s te maken. We kunnen de ‘Patriciërs en Piraten’ route wandelen, maar ons neus achterna gaan is natuurlijk veel avontuurlijker. Zo vinden we prachtige oude gebouwen, stille straatjes en mooie details in de haven.

De tweede Polaroidwandeling vindt plaats in Rotterdam. De wandeling voert ons door een afwisselend stukje Rotterdam. We starten de wandeling op de Wilhelminapier, lopen langs de Maas, over de Erasmusbrug, langs de Parkkade met historische gebouwen en door het groene park bij de Euromast.

Nadenken over wat je ziet en wat je wilt vastleggen. De tijd nemen om het beeld dat je in de zoeker ziet te bestuderen en op het juiste moment op de sluiterknop te drukken. Dat is tijd voor jezelf nemen en tot rust komen. Dat noem ik mindful fotograferen.

* Mijn vloot van SX-70 camera’s bestaat uit camera’s die gemiddeld 40 jaar oud zijn. Iedere camera laat een eigen sfeer zien en geeft een ander resultaat.

Wat houdt de workshop in?
– workshop van 3 uur in Rotterdam of Zierikzee
– korte uitleg over de camera
– gebruik van een vouwbare Polaroid SX-70, de SX-70 Box of de Image | Spectra
– filmpack met 8 foto’s
– hand-out met uitleg over Polaroid, de camera en compositie
– wandeling van 2 uur
– afsluiting met koffie / thee met taart
– €75,-, inclusief btw

Wanneer
Zierikzee: zaterdag 4 april | 13.00  tot ca. 16.00 uur
Rotterdam: zaterdag 18 april 2015 | 13.00  tot ca. 16.00 uur

In Zierikzee
– verzamelen bij het muziekprieel in het Havenpark
– korte uitleg over de camera
– ronddolen door Zierikzee / wandeling Patriciërs & Piraten route
– afsluiting bij De Zeeuwse Hemel (Melkmarkt 8, Zierikzee), foto’s bekijken met koffie / thee en taart

Zierikzee

Gratis parkeren op het parkeerterrein aan het ‘S Heer Lauwendorp

In Rotterdam
– verzamelen bij LantarenVenster (Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam)
– korte uitleg over de camera
– wandeling langs de Maas
– afsluiting bij De Machinist (Willem Buytewechstraat 45, Rotterdam), foto’s bekijken met koffie / thee en taart

Collage Rotterdam

Gratis parkeren op Rijnhaven Zuidzijde

Je kunt vlakbij De Machinist met de watertaxi terugvaren naar Hotel New York (ticket niet inbegrepen in de workshop prijs). De metro nemen is ook een optie. En teruglopen kan natuurlijk ook.

Heb je zin om mee te lopen met de Polawalk in Zierikzee of Rotterdam? Geef je dan op door me een mail te sturen.

Tot snel!

Jolanda