Een warme Polawalk in Zierikzee

Toch een Polawalk in Zierikzee? Jawel, samen met college-fotograaf Lieneke!

Lieneke had graag mee willen gaan met de geplande Polawalk op 4 april in Zierikzee (die helaas niet doorging). En ze had ook al een tijdje zin om een uitstapje naar Zeeland te maken. Eén en één is twee en de afspraak was snel gemaakt. Op 30 april was het Polawalk-dag. Lieneke door Jolanda

Het weer was prachtig… zonnig, niet te warm en niet te koud, perfect Polaweer dus. Jolanda door Lieneke

Omdat we maar met z’n tweeën waren, hoefden we ons niet aan een programma of tijdschema te houden. We hebben de hele dag de tijd gehad om Zierikzee van binnen en van buiten te leren kennen. En dat hebben we echt gedaan. Thee bij Mien Domus, lunch bij Zeeuwse Hemel en tussendoor dolen door de middeleeuwse stad.

Eerst was het echter tijd voor een kop thee, in de sfeervolle winkel van Mien Domus, waar we alle ruimte en rust hadden voor een korte uitleg over de camera en IP film. Daarna hebben we op ons gemak onze neus gevolgd.

Door de smalle straatjes van Zierikzee naar de haven. Langs één van de twee molens naar de Dikke Toren. De Dikke Toren hebben we beklommen om te genieten van een prachtig uitzicht over Zierikzee en de Oosterschelde. Wat een lange klim was dat. Halverwege bedachten we dat we de treden hadden moeten tellen.

            

(foto: Lieneke Uittenboogaard)

Tijdens de lunch bij de Zeeuwse Hemel waren de eerste foto’s al ontwikkeld. Mooie verrassende beelden met her en der een vintage vlekje. Fotograferen met een oude SX-70 blijft een uitdaging.

Na de lunch hebben we nog wat verder gedoold. Prachtige oude trapgeveltjes ontdekken, die niet zo oud bleken als ze eruit zagen, gluren door een open deur naar een mysterieuze tuin met oude bomen, tot en met genieten van de tulpen in het Havenpark.

En na een Poladag van ruim zes uur waren we best moe. Maar wat een fijne dag….

xo
J.

 

(foto: Jolanda Boekhout)