Bruiloft in Polaroid: Laurette & Joost

Eindelijk… na twee jaar is het dan zover… mijn eerste Bruiloft in Polaroid… en wat was het leuk om te doen… en wat is het mooi geworden… Op 2 oktober heb ik mijn eerste echte Bruiloft in Polaroid mogen fotograferen. De grote dag van Laurette en Joost. Het was ook echt zo leuk en bijzonder als ik voor ogen had.

LauretteJoost001_klein  LauretteJoost002_klein  LauretteJoost005_klein  LauretteJoost008_kleinLauretteJoost011_klein

Twee jaar geleden deed ik een 365-project ‘My life in Polaroid’. Iedere dag maakte ik één foto met mijn Polaroid sx-70 camera. Het duurde een aantal maanden voordat ik het fotograferen met zo’n oude camera helemaal onder de knie had en mijn foto’s aan mijn verwachtingen voldeden. Ondanks de ups en downs heeft het jaar me heel veel plezier en moois gebracht.

2015-10-02_Bruiloft_Joost&Laurette_150         LauretteJoost017_klein

Dag 256 was de grote dag van Anja & Mike. Ze trouwden en Eric en ik waren erbij. Natuurlijk kon ik de kans om een mooie Polaroid te maken niet laten schieten. Ik heb een uitzondering gemaakt op mijn regel ‘één foto per dag’ en twee prachtige Polaroids gemaakt. één foto voor het bruidspaar en één voor mijn project. Want dat is het leuke van Polaroid, je kunt de foto ook weggeven.

Deze foto was het begin van een nieuw idee. Hoe zou het zijn om een Bruiloft in Polaroid te fotograferen?

LauretteJoost015_kleinLauretteJoost024_klein LauretteJoost020_klein LauretteJoost022_kleinLauretteJoost029_klein

Op 2 oktober was het dan zover. Samen met Lieneke van Lieneke Fotografie heb ik de mooie dag van Laurette en Joost vastgelegd. Lieneke met haar ‘big girl’ camera om een ‘officiële’ reportage te maken. En ik met drie sx-70’s. Vooraf had ik wat momenten in mijn hoofd genomen die ik wilde fotograferen. Het meest heb ik me laten inspireren door de mooie momenten van de dag. In totaal heb ik 44 foto’s gemaakt.

LauretteJoost026_kleinLauretteJoost027_kleinLauretteJoost025_kleinLauretteJoost035_kleinLauretteJoost036_klein

Wat was het spannend! Ik was best zenuwachtig, want ik wilde dat mijn foto’s mooi zouden worden. En dat is iets dat je met het fotograferen met een vintage sx-70 nooit van te voren weet. Ook omdat het 30 minuten duurt voordat een foto goed zichtbaar is. Het moment is dan al voorbij, dus als de foto niet gelukt is, dan kun je het niet nog een keer over doen. Bijna alle foto’s zijn mooi geworden.

2015-10-02_Bruiloft_Joost&Laurette_243

Halverwege de dag heb ik op de feestlocatie de foto’s die ik had opgehangen op een groot bord zodat iedereen de foto’s kon bekijken. Dat is de charme van een Bruiloft in Polaroid. Het bruidspaar ziet beelden van de mooiste momenten van de dag, en van dingen die ze gemist hebben. En ook de gasten kunnen de bijzondere momenten van de dag bewonderen. Zeker leuk als gasten niet de hele dag aanwezig zijn geweest. De reacties waren hartverwarmend.

Aan het einde van de dag hebben Laurette & Joost alle foto’s mee naar huis genomen. Zo fijn dat ze voor hun huwelijksreis nog hebben kunnen nagenieten van de dag met tastbare foto’s. Het trouwalbum van Lieneke en de Polaroidfoto’s van de dag zijn de kersen op de taart.

xo

J.